اردوینو (Arduino) چیست؟
به زبان ساده و بنا به گفته طراحان این سیستم اردوینو ابزاریست برای ساخت یک رایانه که می تواند حس و کنترل بیشتری از جهان فیزیکی فراتر از رایانه رومیزی شما در اختیار شما قرار دهد.اردوینو یه پلت فرم منبع باز محاسباتی بر مبنای یک میکروکنترلر ساده و یک محیط ساده برای نوشتن برنامه می باشد.
شاید بارها و بارها برای شما پیش امده باشد که نیاز به انجام یک پروژه الکترونیکی بر مبنای میکروکنترلر داشته باشید ولی به علت نداشتن تجربه و اطلاعات مرتبط با نحوه عملکرد میکروکنترلرهای ،عدم توانایی در طراحی سخت افزار مربوطه و عدم اشنایی با زبانهای برنامه نویسی سطح بالا، از انجام ان منصرف یا ناچارا به سمت شرکتها و یا افراد متخصص در این زمینه رفته اید و با اعداد و رقمهای بعضا بالا مواجه شده اید!!!!!
اما راه حل چیست؟؟
راه حل اول یاد گیری سیستمهای دیجیتال ،سیستمهای میکروکنترولری و اشنایی با ساختار داخلی میکروکنترلرها یاد گیری حداقل یک زبان برنامه نویسی سطح بالا مانند C یا C++ و یاد گیری برنامه نویسی در یک محیط برنامه نویسی مانند کدویژن ,Atmel Studio,IAR,Keil و... غیره میباشند که یادگیری هرکدام از این موارد مستلزم صرف زمان و هزینه زیادی میباشد که در زمان کوتاه میسر نخواهد شد.
اما راه حل دوم: ARDUINO
بله اردوینو !!!! پلتفرم اردوینو تمامی مشکلات بالا را برای شما حل کرده و با یک طرا حی ساده در سخت افزار و با داشتن یک محیط برنامه نویسی ساده که بسیار به زبان محاوره نزدیک واستفاده از حداقل توابع برای راه اندازی لذت طراحی و برنامه نویسی برای علاقمندان به سیستمهای میکرو کنترلی را به ارمغان اورده است..
حداقل لوازم لازم برای شروع کار و یاد گیری و انجام پروژه با اردوینو تهیه یک برد اردوینو ،یک کابل USB و دانلود رایگان محیط برنامه نویسی اردینو است.
+ +
به خاطر اپن سورس بودن اردوینو کتابخانه های بسیار زیادی برای ان نوشته شده است که کاربران به راحتی می توانند از انها استفاده نمایند همچنین پروژه های بسیار زیبا و جذابی توسط این بردهای ساده انجام شده که انجام انها توسط سایر پلتفرمها و محیط های برنامه نویسی دیگر مستلزم ماه ها کد نویسی و طراحی میباشد که با اردوینو این زمان به حداقل ممکن کاهش میابد.
تعدادی از پروژه های انجام شده با اردوینو:
باز کردن درب پارکینک از طریق اترنت!!!!
در این پروژه شما میتوانید از طریق گوشی موبایل و اتصال به شبکه وای فای داخلی خانه درب پارکینگ را باز و بسته کنید و البته سایر لوازم و وسایل داخل خانه را بنابر نیاز خود و با تغییر برنامه کنترل کنید..
لازم به یاد اوریست انجام این پروژه با پلتفرمهای معمولی نیاز مند ماه ها مطالعه و برنامه نویسی و پیاده سازی پروتکل TCP/IP می باشد در صورتی که با استفاده از یک برد اردو و یک شیلد اترنت ( ماژولها در پلتفرم اردو شیلد نام دارند) و استفاده از کتابخانه ها رایگان و متن باز به راحتی قابل انجام است.
ربات بالا رونده از درخت
LEDCUBE
نمایش گر 24X6 ماتریسی
و پروژه های بسیار جالب به همراه راه اندازی انواع سنسورها ماژولها ، موتورها و لوازم جانبی میکروکنترلرها که تعدادی از این پروژه ها رو میتونید در لینک زیر مشاهده کنید.
Arduino Playground - Ideas
Arduino Projects
بردهای اردوینو بر مبنای میکروکنترلرهای AVR طراحی شده اند ولی اکنون از سایر میکرو کنترلها دیگر مانند ARM ها نیز استفاده میگردد.
در زیر چند نمونه از بردها وشیلدهای اردوینو رو مشاهده می کنید...
برد اردینو با میکروکنترلر sam3x83
برد اردوینو با میکروکنترلر mega2560
برد اردوینو با میکرو mega328
شیلد(ماژول) gsm با این ماژول به راحتی می توانید با شبکه gsm (موبایل) ارتباط برقرار کرده و از طریق اس ام اس سیستم های مورد نظر خودرا کنترل کنید.
شیلد اترنت با استفاده از این شیلد میتوانید به شبکه LAN داخلی و یا حتی شبکه اینترنت متصل شده و از راه دور به کنترل و بررسی سیستمهای موردنظرتون بپردازید.
شیلد کنترل موتور : با این شیلد و با درایور l298 روی برد براحتی میتوانید دو موتور dc یا استپ را کنترل کنید.