آی پی امداد
abtahi

آموزشی: اموزش تعمیرات هارد دیسک

jaxtor

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2008-06-29
1,664
18,390
با سلام خدمت دوستان عزیز امروز برای شما مطالبی در مورد تعمیرات هارددیسک گذاشتم امیدوارم مورد استفاده شما واقع شود به تدریج در پستهای بعدی اموزشهای دیگر را خواهم گذاشت

[hide] برد هارددیسک چیست؟

به زبان ساده هارددیسک را می توان به دو بخش تقسیم نمود :
77.jpg

HDD PCB یا همان برد هارددیسک چیزی فراتر از یک برد الکترونیکی ساده جهت راه اندازی موتور هارددیسک ( Spindle Motore ) است. نه تنها این برد الکترونیکی هارددیسک است که موتور هارد را بکار می اندازد بلکه حاوی قسمتی از فرم ویر هارددیسک نیز هست که هارددیسک را قادر می سازد تا به درستی کار کند و چگونه داده ها را از روی پلترها بخواند. برای مثال بخشی از عملکرد این برد الکترونیکی هارددیسک جهت راه اندازی هدهای مغناطیسی می باشد ، اینکه چند هد مغناطیسی در هارد وجود دارد و یا انتطباق های انحصاری این هارددیسک چیست و حتی چگونگی دسترسی به دنباله میکروکدهای لازم جهت راه اندازی موفقیت آمیز هارددیسک همه و همه بخش های از برد الکترونیکی آن و عملکردش است.
این اطلاعات در زمان ساخت هارددیسک در کارخانه سازنده درون برد الکترونیکی قرارداده می شود و این برنامه ریزی بطور اختصاصی برای آن هارددیسک طراحی می شود.
78.jpg

تعویض برد هارددیسک
لازم می دانم نکاتی در مورد تعویض برد هارددیسک ها به عرضتان برسانم. اما قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کنم که در قسمت های آتی از این مبحث به بررسی تک به تک برند های هارددیسک و بردشان خواهیم پرداخت:
۱- عموما" روشن نشدن موتور ( اسپیندل) هارددیسک یکی از دلایل خرابی برد الکترونیکی هارددیسک به شمار می رود.
نکته : مطلب بالا صحت دارد اما نه در تمامی موارد. در بعضی موارد مشکلات مدیا و یا خرابی در ناحیه سرویس ( فرم ویرها ) می تواند دلیلی بر روشن نشدن موتور هارددیسک باشد.
۲- دقت فرمایید که همیشه از سلامت برد یدکی که در آرشیوتان دارید اطمینان حاصل نمایید. گاها" پیش می آید در تست کردن هارددیسک قبلی بنا به دلیلی برد آرشیو شما خراب شده است و حالا همان برد خراب را برروی هارددیگری تست می نمایید که آنهم بردش فقط سوخته است و با یک برد سالم هارد سلامت خود را بازمی یابد اما به این دلیل که شما از خرابی برد هارد یدکی تان بی اطلاع هستید در هنگام تست به این نتیجه می رسید که نه تنها برد این هارد سوخته است بلکه مدیا نیز ازبین رفته .
۳- اگر دو هارددیسک مشابه دارید که یکی سالم و دیگری خراب است و شما احتمال می دهید که برد آن هارددیسک دوم خراب شده است . به هیچ عنوان برد هارد سالم را جهت تست بجای برد مشکوک آن هارد خراب نگذارید ( و حتی برعکس ) زیرا ممکن است ایراد آن هارددیسک خراب از داخل بدنه آن باشد ( مدیا ) و به راحتی برد هارددیسک سالم را خراب کند و شما متحمل ضرر بیشتر شوید. به یک مرکز تعمیرات مراجعه نمایید آنها بدون هزینه برد هارددیسک خراب شما را تست خواهند کرد.
۴- از تعمیر برد هارددیسک حتی اگر سررشته ای از الکترونیک دارید پرهیز کنید. موارد بیشماری دیده شده است که به علت تعمیر ناقص و یا بد برد هارد دیسک و نصب مجدد آن بر روی هارد متاسفانه هارددیسک ازبین رفته و بازیابی اطلاعات آن نا ممکن می گردد.
۵- جهت تعویض برد هارددیسک مولفه های خاصی وجود دارد که حتما" باید رعایت شود تا برد مشابه درست کارگذاری گردد . اگر از این موءلفه ها اطلاع ندارید از تعویض برد بصورت شانسی و یا به توصیه دوستان خودداری نمایید. زیرا ممکن است به هارددیسک آسیب جبران ناپذیر وارد گردد و بازیابی اطلاعات آن را ناممکن سازد.
۶- سعی نمایید برد هارددیسک یدکی موردنیاز خود را از مراکز معتبر تهیه نمایید.
۷- همیشه هارددیسک خود را با یک منبع تغذیه سالم و مناسب تست نمایید.
۸- برد هارددیسک مشکوک به خرابی را از لحاظ سوختگی و خال زدن های فیزیکی که قابل روئت می باشدبه دقت زیر یک ذره بین چک نمایید.
۹- از بکار بردن هویه بر روی برد هارددیسک اکیدا" خودداری نمایید.


انواع مختلف هارددیسک
.

79.jpg
هارددیسک درایو ها را می توان از جهات مختلف دسته بندی نمود. در مقاله پیش رو سعی خواهم کرد شما را با تمامی هارددیسک های مختلف آشنا کنم و شرح کاملی بر انواع آن ها داده باشم.
هارددرایو ها را به صورت کلی از لحاظ ساختار داخلی می توان به دو دسته زیر تقسیم کرد:

  • هارددیسک های مغناطیسی( که دارای صفحات دیسک مانند با قابلیت مغناطیس پذیری است)
  • هارددیسک های غیر مغناطیسی( اطلاعات را در آی سی های NAND Flash نگه داری می کند)

هارددیسک غیر مغناطیسی هارددیسک مغناطیسی
همچنین هارددرایو ها را می توان از لحاظ مکان قرار گیری به دو دسته تقسیم نمود:

  • Internal داخلی
  • External خارجی

و از جهاتی دیگر مایلم هارددیسک ها را از لحاظ استاندارد ابعادی تقسیم بندی نمایم:

  • "1/4 5 که دیگر منسوخ شده اند و از استاندارد آنها برای درایو های نوری مانند DVD Romاستفاده می شود
  • "3.5 که بصورت معمول در تمامی PC ها می توان آن را مشاهده نمود
  • "2.5 که بصورت استانداردی برای لپ تاپ ها در آمده اند
  • "1.8
  • "1.3
  • "1
  • "0.85
که موارد آخر بیشتر در لپ تاپ های کوچک و یا موبایل ها و دوربین های عکاسی و فیلم برداری دیجیتالی استفاده می شود.
نوع دیگر دسته بندی از لحاظ پروتکل انتقال دیتا و یا همان کانکتور انتقال دیتا و اتصال به دیوایس های دیگر میباشد :
1- IDE با استاندارد

  • ATA
  • PATA
اینچ هارد IDE نوت بوکی 2.5 اینچ هارد ساتا نوت بوکی 2.5
2- SATA با سه استاندارد

  • SATAI -SATAII - SATAIII
  • MINI SATA
  • MICRO SATA
3- پارالر اسکازی SCSI با کانکتور های:

  • IDC 50 Pin
  • High Density DB 50 Pin
  • High Density DB 68 Pin
  • VHDCI 68 Pin
  • SCA 80 pin
4-سریال اسکازی SAS
5- هارددیسک های CF
6-هارددیسک های CE

11.gif

ﭘﺴﻮﺭﺩ ﻫﺎﺭﺩﺩﻳﺴﻚ HDD Lock

ﺣﺬﻑ ﭘﺴﻮﺭﺩ ﻫﺎﺭﺩﺩﻳﺴﻚ Hdd Lock
آیا تا بحال به این موضوع برخورد کرده اید که هارد دیسکی دارای پسورد می باشد؟
خوب بگذارید توضیحی کامل برای شما بدهم . دو نوع پسورد کلی وجود دارد : 1- پسوردهای سخت افزاری 2- پسوردهای نرم افزاری.
1- پسورد سخت افزاری:
اینگونه پسوردها که در ناحیه SA در هارددیسک ذخیره میگردند و یک Module خاص عهده دارد نگه داری این پسورد می باشد . اینگونه پسوردها در دو سطح User و همچنین Master وجود دارند و به عنوان HDD Security نام گذاری می شوند و عموما" پیغام HDD Lock را برای کاربر به نمایش می گذارند. PC-3000 قادر است تا اینگونه پسورد ها را به راحتی حذف نماید.

2- پسوردهای نرم افزاری:
اینگونه پسوردها که بوسیله نرم افزارها بر روی یک فایل ، فولدر و یا حتی پارتیشن خاص تعبیه می شوند می توانند حتی بوسیله اپریشن سیستم نیز کارگذاری شوند. مانند Bit Locker در ویندوز 7 . باید توجه داشته باشید که باید توجه داشته باشید که اینگونه نرم افزارها در حین پسووردگذاری بر روی Object مورد نظر شما توانایی ساخت یک کلید را نیز دارا هستند که بر روی یک کول دیسک USB و یا حتی یک فایل متنی نیز قرار می گیرند و دارنده رمز پسورد و یا دارنده آن کلید خاص قادر است که Object های قفل شده را نمایان و یا از آنها استفاده ببرد. برای مثال Bit Locker یک نرم افزار خاص است که یک پسورد رندوم را برای Object مورد نظر شما تعیین می نماید و عموما" کاربر تا زمانی که اپریشن سیستمش درست کار می کند مشکلی ندارد ولی به محض اینکه هارد دیسک را بر روی سیستم عامل دیگری فعال می کند و یا آن اپریشن سیستم اولیه را از دست می دهد به مشکل بر خواهد خورد و تنها راه رسیدن به پسورد داشتن اپریشن سیستم اولیه و یا دارا بودن کلید صحیح آن Object خاص است .


توجه به این مهم لازم است که Bit Locker بر اساس Encrypting File System که بصورت مخفف EFS خوانده می شد کار می کند و بر روی اپریشن سیستم های Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, and Windows 7 Home Premium فعال نمی باشد و کار نمی کند. لازم به یادآوری است که در سیستم عامل 7 بصورت اتوماتیک یک پارتیشن 200 مگابایتی ساخته می شود که لازمه استفاده از Bit Locker است که در ورژن های قبلی بصورت اتوماتیک ساخته نمی شد و اگر نیاز به رمز گذاری پیدا می کردید باید بصورت دستی آن را می ساختید . این پارتیشن با نام system partition خوانده می شود. که بصورت عادی در بین پارتیشن های شما قابل روئت نمی باشد.
Bit Locker در سیستم عامل های Enterprise and Ultimate editions of Windows Vista and Windows 7 و همچنین در Pro and Enterprise editions of Windows 8 وجود دارد و قابل استفاده است .



[/hide]

با تشکر
 
آخرین ویرایش:

amir99

کاربر
2009-03-29
451
1,586
تهران
سلام
من تا حالا خیلی برد هارد عوض کردم و جواب گرفتم. فقط باید حتما مشخصات 2 تا هارد و برد یکی باشه. تا حالا به مشکلی که عنوان شده در مورد تعویض برد بر نخوردم . فقط باید مشخصات هر 2 هارد یکی باشه.
 
بالا